Передплата 2024 «Добрий господар»

Покійна мешканка Івано-Франківська заразилася коронавірусом від здорового чоловіка? Чи таке можливо?

Померла в Івано-Франківську від коронавірусу 56-річна місцева жителька працювала на заводі "Імперово-Фудз". Її чоловік нещодавно повернувся із Чехії, звідки, ймовірно, і привіз небезпечний вірус.

Сам він не захворів на коронавірусну інфекцію. Ідентична ситуація трапилася в Чернівецькій області, коли чоловік повернувся з Італії і заразив дружину. OBOZREVATEL дізнався, як таке можливо, а також інші подробиці про загиблу та її останні контакти.

За словами інфекціоніста Сергія Крамарєва, поки не доведено, що здорова людина може бути носієм коронавірусу. Цілком ймовірно, що раніше він перехворів звичайним, простудним коронавірусом, після чого в організмі утворилися антитіла. І тепер передає інфекцію іншим.

«На сьогодні не доведено щодо коронавірусної інфекції. Можуть бути легкі катаральні явища, на які люди не звертають увагу. Такий варіант не виключений. Імунна система людини може не 100% реагувати, адже не 100% людей хворіють. 20% залишаються здоровими. Варіанти тут різні. Просто імунна система людини не реагує на цей вірус. Або перехресний імунітет», — розповів Крамарєв OBOZREVATEL.

Він зазначив, що коронавіруси серед нас циркулюють постійно. «Людина перехворіла, умовно, звичайним коронавірусом, простудним. У неї утворилися антитіла, які працюють і проти цього вірусу. Такий варіант не виключений. Тому нічого дивного немає. Вона могла перехворіти в легкій формі. Чи хворіє. І передавати рідним. Але якщо людина абсолютно здорова, то здорового носійства такої болячки на сьогодні не доведено», — підкреслив інфекціоніст.

Схожі новини