Передплата 2024 ВЗ

Демократія заважає "вішати людей"? Зеленський дав маху в інтерв'ю The Guardian

Глава України Володимир Зеленський заявив, що в реальному президентстві, порівняно із серіалом "Слуга народу", набагато більше проблем.

Про це він сказав в інтерв'ю The Guardian (фото з журналу). Журналісти поставили запитання про те, що в Україні відновлюють свій вплив олігархи, яких телевізійний персонаж Зеленського, можливо, наказав би «повісити або розстріляти».

«Якщо ми вибрали демократію, ми, звичайно, не можемо вішати людей. Хоча! Іноді дуже хочеться. А знаєте, чому? Тому що було б швидше. Набагато швидше», — сказав президент.

Спікерка Зеленського Юлія Мендель підкреслила, що це тільки жарт. Глава держави погодився з нею.

Українського лідера також запитали, яка різниця між реальним життям і роллю президента на екрані. «Це дуже схоже», — відповів Зеленський.

«Це правда, що більше проблем. Вони катастрофічні. Вони, вибачте, як прищі 18-річного підлітка. Ви не знаєте, де вони вискочать, або коли», — сказав глава держави.

Також журналісти запитали, чи не шкодує президент, що жартував над політиками в своєму телешоу.

«Я зрозумів, що без досвідчених людей неможливо управляти країною. Але ці люди — на середньому рівні. Вони — чиновники, які знають, куди треба поспішати, що робити, кому доставити папери», — відповів Зеленський.

Схожі новини