Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Експрес-тестів для виявлення коронавірусу немає навіть для нардепів

  • 06.03.2020, 18:35
  • 785

Парадокси по-українськи: народний депутат ОПЗЖ Олег Волошин переконує, що вже пройшов обстеження, хоча в Україні відсутнє обладнання для швидкого виявлення COVID-19

Олег Волошин просить не «кіпішувати» і не розповсюджувати дезінформацію про те, що він начебто хворий на коронавірус, однак депутати все одно вимагають ізолювати його вже сьогодні. І не дивно, зважаючи на відсутність в Україні необхідного обладнання для миттєвого визначення смертельно небезпечної китайської інфекції.

«Я абсолютно здоровий, це щойно було офіційно підтверджено завідувачкою інфекційного відділення Олександрівської лікарні. Результати експрес-тестів, які визначають всі віруси респіраторної групи, негативні», — запевнив Волошин на своїй сторінці у Facebook.

Однак потім народний депутат ОПЗЖ сам спростував свої аргументи, повідомивши, що в Україні немає експрес-тестів, завдяки яким можна швидко виявити коронавірус.

«В Україні поки немає експрес-тестів саме на коронавірус, тому щоб у відповідності з рекомендаціями ВООЗ уникнути будь-яких ризиків виявитися носієм, побуду вдома до наступного четверга, коли закінчиться 14 днів після мого 30-хвилинного спілкування з паном Райтцером. Якщо результати аналізів взятих у мене мазків будуть раніше, то буду вільною людиною раніше».

Схожі новини