Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На кордоні з Туреччиною сталися сутички між мігрантами і грецькою поліцією

  • 01.03.2020, 09:35
  • 652

Поліція застосувала сльозогінний газ до біженців, які хочуть потрапити до Євросоюзу

У ніч із п'ятниці на суботу тисячі мігрантів, які застрягли на кордоні між Туреччиною та Грецією, зіткнулися з грецькою поліцією, повідомляє УНІАН.

«Грецька поліція застосувала сльозогінний газ до мігрантів, які зібралися на прикордонному переході в західній частині турецької провінції Едірне, деякі з яких у відповідь кидали каміння в офіцерів», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зіткнення відбуваються після того, як Анкара заявила, що більше не перешкоджатиме переходу біженців в Європу після загибелі 33 турецьких військовослужбовців на півночі Сирії.

У п'ятницю грецькі прикордонники заблокували в'їзд в країну сотням мігрантів, повідомила поліція за кілька годин після того, як Туреччина оголосила, що більше не їх стримуватиме.

Глава Генерального штабу Греції та міністр поліції прибули в район протистояння, оскільки уряд заявив, що довелось посилити пильність на кордоні «до максимально можливого рівня».

Прагнення Туреччини відкрити свій кордон розглядалася в Греції як навмисна спроба чинити тиск на європейські країни, оскільки напруженість у відносинах між Туреччиною і Сирією посилилася.

Як інформував Високий Замок, понад 55 турецьких військовослужбовців були вбиті відтоді, як Туреччина почала спрямовувати більше військ в утримувані повстанцями райони північно-західної Сирії.

«Ми не будемо закривати ворота для біженців», — сказав Ердоган у своїй промові в Стамбулі. — «Європейський Союз має дотримуватися своїх обіцянок».

Відповідно до угоди від 2016 року Туреччина погодилася зупинити потік біженців до Європи в обмін на фінансову допомогу. З того часу ЄС не виконав угоди.

Наразі Туреччина приймає понад 3,5 мільйона сирійських біженців. Багато рятуються від війни та бідності в Азії, Африці та, зокрема, на Близькому Сході, який потім можна використати як транзитний пункт для досягнення Європи, зазвичай, через сусідню Грецію.

Схожі новини