Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У результаті турецького контрудару по Сирії загинули кадрові російські військові (фото)

Туреччина вирішила відреагувати на авіаудар сирійських урядових військ в Ідлібі.

Про це заявив керівник управління зі зв'язків з громадськістю адміністрації турецького президента Фахреттін Алтун, передає УНН з посиланням на «Анадолу».

Він повідомив, що турецькі військові завдають повітряні та наземні удари по позиціях сирійських військ. Таке рішення ухвалили на нараді з питань безпеки, яке пройшло в президентському палаці в Анкарі під головуванням глави держави Реджепа Ердогана.

«Ми закликаємо сторони Астанинського процесу виконати обов'язки, покладені на все міжнародне співтовариство, зокрема, з метою припинення злочинів проти людяності, скоєних режимом (президента Сирії Башара АсадаРед.)», — сказав Алтун.

Поза тим, з Анкари вислали російську делегацію, яка вела там переговори. Справа в тому, що у наступі сирійських військ брали участь кадрові російські військові. Після турецького удару у відповідь російський контингент зазнав значних втрат.

Турецький солдат демонструє шеврон, здобутий під час боїв в одному з сирійських міст
Турецький солдат демонструє шеврон, здобутий під час боїв в одному з сирійських міст

На засіданні РНБО вирішили офіційно оголосити війну Сирії і повноцінно використати у конфлікті Збройні сили.

Міністр оборони Туреччини прибув на передовий командний пункт поблизу сирійської провінції Ідліб, де війська Асада, за підтримки росіян та іранців, намагаються захопити територію, яка, за домовленостями з Анкарою, мала б контролюватися протурецькою фракцією бойовиків.

Схожі новини