Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Сексуальне мовчання» і шлюб до 30. Шкільний підручник лякає українських дітей гріхами, ВІЛом, абортами і кастрацією

  • 07.02.2020, 13:57
  • 1 391

Сімейні пари мають практикувати сексуальне мовчання, одружуватись краще до 30 років і мати по троє дітей.

Це лише кілька тез з курсу «Основи сім'ї», який минулого року почали факультативно викладати у 130 школах України.

Дітей вчать, як збудувати щасливу сім'ю, а також зберегти і примножити любов, говорять автори підручників для 10-го і 11-го класів.

А от деякі батьки закликали цей курс скасувати, бо в ньому є сексизм та дискримінація.

Через таку критику в грудні Міносвіти тимчасово призупинило викладання «Основ сім'ї» в школах, а науково-методична рада з питань освіти має вирішити його майбутнє, пише ВВС News Україна.

У розділі, присвяченому сім’ї, йдеться про те, що «високоорганізована, національно свідома українська сім’я — це духовний храм України-матері».

Серед засобів планування найбільше уваги приділяють «методу розпізнавання плідності». Іншими словами, радять вираховувати фертильні дні циклу, а не використовувати контрацепцію.

При цьому навіть пояснити, як діє календарний метод, автори соромляться, і радять дівчатам поспілкуватися з мамами. Зазначимо, що індекс Перля для цього методу сягає 10−40 — тобто зі 100 жінок, які корстуються цим методом, вагітніють від 10 до 40.

У підручнику немає жодного слова про презервативи. Зате серед методів контрацепції згадується кастрація.

Автори вважають, що «проблема контрацепції» має біологічні, психічні і моральні наслідки, а її використання «певною мірою суперечить природі сім’ї». До того ж, «завдяки контрацепції сексуальність стає товаром».

\

Не повідомляючи нічого про презервативи, учнів лякають ризиком зараження ВІЛ та генітальним герпесом під час сексу «за межами подружжя».

У розділі, присвяченому біоетиці, одруженим радять вчитися практиці «сексуального мовчання» та не приймати «культ спонтанності». Окремо учням розповідають про те, що до шлюбу варто утриматися від сексу.

«Якщо хлопець і дівчина вступають в інтимні стосунки, то за цим майже завжди настає розрив відносин. Тут навіть не потрібно спиратись на якісь наукові дослідження», — вважають автори.

У підручнику написано, що про високий рівень моралі суспільства свідчать шлюби до 30 років та народження трьох дітей у кожній родині.

Аборт називають прямим вбивством і гріхом.

Схожі новини