Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Науковці з'ясували, які жінки найбільше люблять секс

  • 04.02.2020, 20:15
  • 11.6K

Сексолог Франсиско Кабельо з Андалузького інституту сексології та психології (Іспанія) повідомив про результати масштабного дослідження жіночого лібідо. У дослідженні взяли участь 22 тис. жінок, що розмовляють іспанською, із 71 країни.

Їм потрібно було заповнити опитувальник, що оцінює рівень сексуального бажання і ставлення до сексу. Про це пише УНІАН з посиланням на La Vanguardia.

За допомогою цієї анкети Кабельо та його колеги сподівалися визначити, коли у жінок виникають проблеми з лібідо і з яких причин: на тлі стресу, огиди або через непорозуміння у парі.

Лише 10% опитаних жінок повідомили про низьке лібідо — небажання займатися сексом і відсутність еротичних фантазій та думок про секс.

У попередніх дослідженнях стверджувалося, що цей відсоток набагато вищий.

Ось які спостереження зробили вчені:

найвищий рівень сексуального бажання — у поліаморних жінок, а також жінок, які перебувають у стосунках, але не живуть разом з коханою людиною;

бісексуальні жінки і лесбійки виявили більший інтерес до сексу порівняно з гетеросексуальними жінками;

лібідо вище у жінок з вищою освітою — у порівнянні з тими, хто закінчив тільки школу;

домогосподарки цікавляться сексом менше, ніж жінки, які працюють;

прихильниці «лівих» поглядів мають вище лібідо у порівнянні з тими, хто дотримується центристських або «правих» поглядів;

нерелігійні жінки (серед них були ті, хто вірить у бога, але не відвідує церкву регулярно) на 26% частіше говорили про високе лібідо у порівнянні з релігійними респондентками.

Схожі новини