Передплата 2024 «Добра кухня»

Єлизавета ІІ скликає нараду через відмову принца Гаррі та Меган Маркл від своїх повноважень

  • 12.01.2020, 11:58
  • 587

Британська королівська родина збереться в понеділок, 13 січня 2020 року, на нараду, аби обговорити майбутнє герцога і герцогині Сассекських - принца Гаррі та його дружини Меган Маркл, які раніше відмовилися від своїх королівських повноважень

Про це повідомили джерела телеканалів Sky News і CNN в Букінгемському палаці, передає Еспресо.TV з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За їхньою інформацією, нарада відбудеться в родинному маєтку Сендрігем, де крім королеви зберуться принц Чарльз і принц Вільям (батько і брат принца Гаррі), а також сам принц Гаррі. Очікується, що Меган Маркл заради зустрічі прилетить з Канади.

Британський принц Гаррі і Меган Маркл, нагадаємо, 8 січня повідомили в Instagram, що відмовляються від своїх королівських повноважень, але при цьому продовжать підтримувати королеву Єлизавету II. За словами подружжя, вони вирішили знайти фінансову незалежність і запустити благодійну організацію, розподіливши при цьому свій час між Великою Британією і США.

Таким чином, принц Гаррі і його дружина більше не будуть претендувати на кошти з суверенного гранту для утримання королівської сім'ї.

За інформацією ВВС, пара не повідомила про своє рішення ні королеву, ні інших членів сім'ї та «розчарувала» Букінгемський палац.

За кілька годин після оголошення про відмову від королівських повноважень герцогиня Сассекська полетіла до Канади.

Згідно з даними The Times, вона уклала контракт з компанією Disney: Маркл буде озвучувати персонажів мультфільмів, а отримані кошти планує направляти на благодійність. Свій перший запис вона зробила перед Різдвом, після чого високопоставлені члени королівської родини дорікнули парі за співпрацю з окремими компаніями, зокрема з Disney, повідомляло видання.

Схожі новини