Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні дозволили фото на паспорт у головному уборі

Державна міграційна служба затвердила нові вимоги до фотозображень при оформленні біометричних документів, які дозволяють вірянам релігійних конфесій фотографуватися в головних уборах

Про це повідомляє прес-служба ДМСУ,

«Для представників окремих віросповідань фотографування на документ було доволі чутливою темою. Їх релігійні переконання і традиція носити певні головні убори у повсякденному житті суперечили встановленим державним стандартам фотозображень. Але відтепер ці протиріччя скасовано! Особі, яка оформляє документ, надано право фотографуватися у головному уборі — відповідно до релігійних переконань і конфесійних традицій носити їх у повсякденному житті», — йдеться у повідомленні.

Крім того, фотографування у головних уборах, штучних предметах та матеріалах допускається також за медичними показаннями, підтвердженими медичним висновком закладу охорони здоров’я.

Не допускається фотографування у головних уборах, не пов’язаних з релігійними віруваннями і традиціями (кепки, бейсболки, декоративні хустки, накидки тощо), з навушниками (навіть бездротовими), у сонцезахисних і затемнених окулярах, у лікувальних окулярах із пошкодженим склом, а також кольорових лінзах.

Схожі новини