Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В одній із шкіл Чернігова зафіксовано спалах гепатиту А: поліція відкрила провадження

  • 27.10.2019, 13:33
  • 522

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом спалаху захворювання вірусним гепатитом у чернігівській школі №7.

Про це повідомила пресслужба обласного управління Нацполіціі.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням».

Санкція статті передбачає штраф, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Як повідомляє UA.Чернігів через вірусний гепатит 13 людей госпіталізували — це 12 учнів та працівниця харчоблоку.

Як заявив начальник Держпродспоживслужби в області Юрій Павлішен, першого учня діагнозом гепатит «А» доставили до інфекційного відділення обласної дитячої лікарні 21 жовтня.

Діагноз «гепатит А» лікарі поставили учню 5 класу та працівниці харчоблоку, згодом — трьом учням 5 та 1 класів. Станом на 16:00 25 жовтня з гепатитом було госпіталізовано 12 дітей та працівницю харчоблоку.

Заступниця гендиректора обласної дитячої лікарні Людмила Кривець зазначила, що вірусний гепатит «А» має доброякісний перебіг, не переходить у хронічні форми, як гепатит Б та С. Наразі діти перебувають у середньому ступені тяжкості.

В навчальному закладі проведено санітарні обстеження, відібрано зразок продукції зі шкільного буфету і зразок водопровідної води, навчання у школі не відміняли.

Начальник управління освіти м. Чернігова Василь Білогура заявив, що з метою недопущення подальшого розповсюдження випадків захворювання на вірусний гепатит «А» у навчальному закладі здійснюються посилені санітарно-гігієнічні заходи.

«Під час проведення санітарного обстеження фахівцями Держпродспоживслужби відібрані зразки водопровідної води та продукції шкільного буфету. З учнями, батьками та персоналом школи проведено санітарно-роз'яснювальну роботу щодо необхідності дотримання правил особистої гігієни», — зазначив він.

Схожі новини