Передплата 2024 «Добра кухня»

У Бангладеші до смертної кари засудили 16 осіб, які підпалили школярку

  • 24.10.2019, 20:32
  • 855

Дівчину облили гасом і підпалили на даху школи

У Бангладеш суд засудив до смертної кари 16 осіб, визнаних винними у вбивстві 19-річної дівчини, яка поскаржилася в поліцію на сексуальні домагання з боку директора медресе.

Про це в четвер, 25 жовтня, повідомляє УНІАН з посиланням на BBC.

Як зазначає видання, судовий процес проходив у прискореному порядку. Встановлено, що до вбивства студентки медресе Нусрат Джахан Рафі причетні вчителя, кілька однокласниць, а також двоє керівників місцевого відділення правлячої партії «Ліга Авамі».

Крім того, був визнаний винним і сам директор, який домагався дівчини: за даними слідства, саме він, перебуваючи в тюремній камері, віддав наказ розправитися з ученицею, коли його затримали після поданої нею заяви.

Адвокати засуджених заявили, що планують оскаржити рішення.

Вбивство Нусрат сталося у квітні 2019 року. У березні дівчина звернулася в поліцію, заявивши, що директор навчального закладу неодноразово домагався її у своєму кабінеті. В результаті чоловіка заарештували, а дівчина почала отримувати погрози з вимогами забрати свою заяву.

6 квітня, коли дівчина прийшла в медресе, щоб здати іспити, її заманили на дах школи. Там школярку оточили кілька людей у чадрах, які в черговий раз зажадали, щоб вона забрала свою скаргу з поліції. Коли Нусрат відмовилася, її облили гасом і підпалили.

Дівчині вдалося втекти і дійти додому, однак вона отримала 80% опіків поверхні тіла і через чотири дні померла. При цьому перед смертю вона попросила брата записати відео, в якому підтвердила факт домагань з боку директора і назвала імена тих, хто напав на неї на даху школи.

Схожі новини