Передплата 2024 «Добра кухня»

Пашинському оголосили підозру через стрілянину

  • 04.10.2019, 16:10
  • 597

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому народному депутату Верховної Ради Сергію Пашинському, який 31 грудня 2016 року вистрілив в ногу громадянину України.

Про це повідомив у своєму telegram-каналі керівник ДБР Роман Труба, передає ТСН.

«Особливих підходів у розслідуванні злочинів в нашій країні ні до кого не буде. Народний депутат — відповідай за свої вчинки. Навіть якщо протягом двох років правоохоронні органи намагалися „зам'яти“ злочин, ми все рівно притягнемо винного до відповідальності», — написав він.

За словами Труби, наразі екснардепу просять обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Водночас сам керівник ДБР не називав прізвище колишнього нардепа.

Зазначимо, Пашинського підозрюють у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження (ч.1 ст. 121 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від п'яти до восьми років.

Нагадаємо, 31 грудня 2016 року Сергій Пашинський з дружиною в темну частину доби трохи не врізався в авто, яке зламалося на дорозі. Двоє чоловіків в цей момент намагалися відтягнути машину з проїжджої частини. Почалася словесна перепалка, яка закінчилася тим, що Пашинський погрожував пістолетом одному з чоловіків, який у відповідь начебто розбив об голову депутата пляшку слабоалкогольного напою.

Пашинський вистрілив кривдникові В'ячеславу Хімікусу в ногу, проте, стріляв він з метою самооборони чи першим дістав пістолет заради залякування і погроз — невідомо. Показання учасників конфлікту щодо цього розрізняються.

Згодом депутат від «Народного фронту» Сергій Пашинський заявив про закриття проти нього скандальної справи щодо стрілянини біля с. Хлепча.

У листопаді 2018 року поліція вручила В'ячеславу Хімікусу підозру в хуліганському нападі на народного депутата «Народного фронту» Сергія Пашинського.

Схожі новини