Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Львівщині під час розгону протестувальників, які блокували вагони із вугіллям, затримали 28 людей

  • 21.09.2019, 19:36
  • 816

У c.Сілець Львівської області під час заходів з розблокування руху на залізниці поліція затримала 28 осіб - учасників блокади російського вугілля

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на відділ комунікації поліції Львівської обл.

Затриманих доставлено до відділку поліції, встановлюються їхні особисті дані.

«На законні вимоги правоохоронців блокувальники не реагували. Поліція змушена була застосувати заходи поліцейського примусу, оскільки вони чинили фізичний спротив. Під час заходів з розблокування руху учасники акції завдали тілесних ушкоджень 8 правоохоронцям», — заявили у поліції.

Одного з травмованих поліцейських доправлено до медзакладу, діагноз уточнюється.

За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 279 КК «блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства». Санкція статті передбачає від 2 до 5 років позбавлення волі.

Раніше у Штабі блокади торгівлі з окупантами заявили, що поліція силою розігнала учасників блокади вагонів із вугіллям у Соснівці на Львівщині та затримала понад 20 осіб. Повідомлялося, що серед затриманих є перший командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко.

У поліції заявили, що від керівництва одного з вугільних підприємств району надійшла заява про те, що у с. Сілець на залізничній колії станції «Соснівка» невідомі здійснюють блокування вагонів, завантажених вугіллям, чим завдають суттєвої фінансової шкоди підприємству.

Схожі новини