Передплата 2024 ВЗ

"Імпічмент Коломойському": на Банковій вимагали позбавити олігарха українського громадянства

Представники "Демсокири" вимагали позбавити українського громадянства Коломойського, щоб ним могли зайнятися міжнародні судові та слідчі органи

Про це повідомляє Еспресо.

Під Офісом президента зібралося кілька десятків людей із прапорами політсили «Демсокира», тримали у руках плакати із вимогою позбавити олігарха Ігоря Коломойського його українського паспорту.

Протестувальники наголошували на тому, що олігарх Коломойський надто активно втручається у політичне життя України, зокрема намагається впливати на зовнішню політику, а також на банківську систему. Так само активістів обурює і нещодавній відкритий візит Ігоря Коломойського до ОПУ.

Навіть пресслужба Зеленського згодом опублікувала фото зустрічі і повідомляла, що на зустрічі ішлося про ведення бізнесу в Україні і про енергетичні питання.

Представники «Демсокири» хочуть, щоб Коломойського позбавили українського громадянства, щоб ним могли зайнятися міжнародні судові та слідчі органи.

Навесні американське ФБР розпочало справу проти Коломойського, зокрема щодо відмивання коштів. Активісти кажуть, що спокійними акціями не обмежаться і планують вдатися до більш радикальних кроків.

Схожі новини