Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Розведення військ на Донбасі є ініціативою Путіна, – Порошенко

  • 19.09.2019, 15:15
  • 702

Розведення військ на лінії розмежування на окупованому Донбасі у нинішньому вигляді є сценарієм не нової української влади, а президента РФ Володимира Путіна.

Про це у кулуарах Верховної Ради України заявив п’ятий президент України, народний депутат від «Європейської Солідарності» Петро Порошенко, передає телеканал «Прямий».

«Я не та персона, яка зараз має пояснювати чи виправдовувати дії нової влади. Але на її захист я маю сказати, що це не їхня ініціатива, це ініціатива Путіна, яку чомусь окремі представники нинішньої влади не дають належної оцінки.

Поставите себе на місце наших воїнів — скільки крові було пролито за те, щоб звільняти населені пункти, які знаходяться у сірій зоні, і які відповідно до «Мінська» точно належать нам. Поставте себе на місце людей, які проживають зараз у населених пунктах, з яких буде виведено захисний елемент у вигляді Збройних сил України. Що робити людям похилого віку? Що робити школярам? Яким чином буде забезпечено захист, надання медичної допомоги, доставка до школи і все таке інше?", — зазначив Порошенко.

За його словами, вирішувати ці питання можна виключно у комплексі — тобто це означає створення безпекового елементу.

«Значно спростить створення безпекового елементу рішення Радбезу ООН щодо миротворчої місії. Я наголошую, не російської миротворчої місії, бо це тільки росіяни її називають миротворчою, а весь світ називає окупаційними військами — у Придністров’ї, Осетії, Абхазії… А класичний формат миротворців», — підкреслив лідер «Європейської Солідарності».

Схожі новини