Передплата 2024 «Добра кухня»

Російські ЗМІ використовують виклики Порошенка до ДБР, щоб уникнути фіаско через рішення трибуналу стосовно моряків, - адвокат

  • 03.09.2019, 17:10
  • 380

Російські засоби масової інформації використовують виклики на допити Петра Порошенка до Державного бюро розслідувань, щоб допомогти росіянам уникнути того фіаско, в яке вони втрапили через рішення Міжнародного трибуналу щодо українських моряків.

Про це журналістам заявив адвокат Петра Порошенка Ігор Головань, трансляцію вів «Прямий».

«Щодо справи щодо моряків. Я ще в травні сказав, що це була основна причина. Якраз у справі щодо моряків ніхто не викликає Петра Олексійовича. І саме тому все це використовується виключно для того, щоб допомогти росіянам уникнути того фіаско, тої проблеми, в яку вони зараз втрапили з рішенням Міжнародного трибуналу. Вся ця історія, всі ці події, операції, виклики на допити, публікації, так звані інформаційні приводи — це все велика операція прикриття історії з моряками. Але тепер вже не тільки. Оскільки я змушений читати всі ці Telegram-каналізаційні джерела, ми тепер вже знаємо, що там вже ведеться мова і про зміну ставлення до подій в Одесі, до подій на Майдані… Тобто все це — це суспільство готується до зміни ставлення і до цих подій», — розповів Головань.

Він зауважив, що у повістці вказано, що Петра Порошенка викликають на допит у справі щодо видання одного з указів.

«Сьогодні мова йшла, наскільки ми могли зрозуміти з повістки, про видання одного з указів. Ми поставили питання письмово слідчим ще 15 серпня, щоб вони роз’яснили суть кримінального провадження. Відповіді ми не маємо. У нас є повістка про виклик у якості свідка. Мене весь час лякають „страшною таємницею слідства“. Тому звертайтеся до ДБР… Ще раз, я знаю про чотири кримінальних провадження, стосовно яких викликався Петро Порошенко, як свідок», — додав Головань.

Раніше адвокат Ігор Головань заявив, що єдина мета Державного бюро розслідувань — це здійснювати тиск на п'ятого президента України Петра Порошенка та його політичну силу.

Нагадаємо, 12 серпня п'ятий президент України Петро Порошенко прибув до ДБР в якості свідка у справі щодо купівлі-продажу телеканалу «Прямий». Артур Герасимов назвав черговий виклик Порошенка до ДБР — наступом на все українське.

Зазначимо, раніше Петро Порошенко заявив, що втручання соратника Януковича Андрія Портнова у справи Державного бюро розслідувань та незаконне отримання ним службової інформації про перебіг розгляду справ є прямим порушенням закону.

Схожі новини