Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Колишній перекладач Гройсмана, обвинувачений у держзраді, відбув покарання за законом Савченко і вийшов на волю

  • 30.08.2019, 11:09
  • 482

Голосіївський райсуд Києва затвердив угоду про визнання винуватості між екс-перекладачем екс-прем’єр-міністра Станіславом Єжовим і прокурором Олександром Банником

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Судовий репортер.

Угоду Єжов і прокурор уклали напередодні судового засідання. За угодою Єжов беззастережно визнав свою вину за ст. 28 ч. 2, 111 ч. 1 ККУ (злочин, скоєний групою осіб, державна зрада), щиро розкаявся, критично оцінює свою злочинну поведінку.

Обвинувачений зобов’язався не змінювати свої показання, які ним надані під час судового розгляду, давати у подальшому правдив свідчення, співпрацювати зі стороною обвинувачення у викритті злочину, скоєного представниками Головного управління Генштабу Збройних Сил Російської Федерації.

Сторони узгодили покарання у виді 3 років 28 днів позбавлення волі без конфіскації майна.

Строк перебування Єжова в СІЗО з 20.12.2017 року по 3.07.2019 року включно суд порахував за законом Савченко з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі, що становить 3 роки 28 днів. Таким чином, обвинувачений уже повністю відбув покарання.

За вироком суду скасовується арешт майна Єжова, йому повертають паспорт громадянина України і паспорт для виїзду за кордон. З обвинуваченого стягується близько 20 тис. грн витрат на експертизи.

Схожі новини