Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нардеп від забороненої «ОПЗЖ» отримав підозру у держзраді

  • 24.07.2023, 14:50
  • 677

За матеріалами СБУ і ДБР підозру у державній зраді отримав чинний народний депутат України від забороненої проросійської партії ОПЗЖ, повідомила 24 липня пресслужба СБУ

Пономарьов . Фото з мережі
Пономарьов . Фото з мережі

У відомстві не назвали прізвища нардепа, однак Схеми з’ясували, що йдеться про народного депутата від забороненої ОПЗЖ Олександра Пономарьова.

«Встановлено, що під час повномасштабного вторгнення рф цей депутат, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, добровільно пішов на співпрацю з агресором. Зокрема, перереєстрував підконтрольні йому підприємства за російським законодавством, відкрив рахунки у місцевих „філіях“ банківських установ рф, а також організував виробництво матеріальних цінностей та їх передачу російським окупаційним військам», — повідомили в СБУ.

За наявною інформацією, заводи депутата постачали паливно-мастильні матеріали для військової техніки рф і надавали техніку для облаштування російських фортифікаційних споруд.

«Коли ж народний депутат виїхав до Києва, то продовжив координувати підприємства, які допомагають ворогу у війні проти України», — зазначили в СБУ.

Під час слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили електронні носії з доказами діяльності нардепа на користь рф.

Наразі вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу. Триває досудове розслідування. Депутату загрожує до 15 років тюрми.

Заходи проводилися за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Наприкінці грудня 2021 року журналісти «Схем» повідомили, що отримали підтвердження, що нардеп Пономарьов має російський паспорт.

Схожі новини