Передплата 2024 ВЗ

Половина українців вважає вакцинацію ефективною

  • 13.08.2019, 17:27
  • 481

Половина українців вважають вакцини ефективними, тоді як у світі цей показник становить 84% людей.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я України з посиланням на результати міжнародного дослідження Wellcome Global Monitor, передає «Інтерфакс-Україна».

За результатами дослідження, 79% людей у світі згодні з твердженням, що вакцини безпечні, в Україні цей показник значно нижчий — лише 29%

Опитування, в якому взяли участь 140 тис. осіб зі 140 країн світу, свідчить, що така недовіра характерна для пострадянських країн — низький рівень довіри до вакцинації також спостерігається в Білорусі та Росії.

Згідно з повідомленням, в Україні рівень охоплення щепленнями дітей до року залишається низьким: 71% вакцинація від поліомієліту, 69,3% - від дифтерії та правця, 67% - від гепатиту В (дані за 2018 рік).

Наразі Україна цілком забезпечена необхідними вакцинами. Вакцинація за календарем профілактичних щеплень захищає від десяти смертельно небезпечних хвороб.

Як повідомлялося, цього року Всесвітня організація охорони здоров'я визнала відмову від вакцинації глобальною загрозою людству.

Схожі новини