Передплата 2024 «Добра кухня»

На Куп’янському напрямку проведуть примусову та обов’язкову евакуацію

  • 07.03.2024, 18:45
  • 329

Рада оборони Харківської області ухвалила рішення про примусову та обов’язкову евакуацію з 75 населених пунктів на Куп’янському напрямку

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Так, із Великобурлуцької громади планують у примусовий спосіб евакуювати 110 неповнолітніх, а з Вільхуватської — 51. Загалом ідеться про евакуацію з 18 населених пунктів. Діти виїдуть з батьками чи людьми, які їх замінюють, або з іншими законними представниками.

«Місця для надання тимчасового помешкання для проживання цих сімей є. Тому наразі будемо спільно працювати з волонтерами, із нашими представниками Національної поліції для того, щоб виконувати це завдання», — заявив Синєгубов.

Також влада ухвалила рішення про проведення обов‘язкової евакуації жителів 57 населених пунктів, оскільки російські обстріли посилюються. Раніше в ОВА казали, що йдеться про Великобурлуцьку, Вільхуватську, Кіндрашівську, Курилівську громади, де проживають 1082 дитини.

«Ми будемо там справді посилювати комунікацію, щоб люди зрозуміли, що вони виїжджають у конкретні місця для проживання, і це не лише місто Харків, не лише Харківська область, це й інші області», — наголосив Синєгубов.

За даними очільника Харківської ОВА, за весь час повномасштабної війни з росією в області евакуювали 28 329 людей, з них 869 дітей.

Охочі евакуюватися можуть цілодобово телефонувати за номером: 0−800−33−92−91. Евакуацію в Україні проводять безплатно. Для попереднього запису необхідно звернутися до місцевих органів влади.

Схожі новини