Передплата 2024 «Добрий господар»

День незалежності: у "Марші захисників" візьмуть участь понад 7 тисяч ветеранів

  • 08.08.2019, 11:04
  • 1 376

До участі в ініційованому громадськістю військовому параді на День Незалежності, 24 серпня 2019 року, в Києві зголосилися вже понад 7 тисяч ветеранів та значна кількість цивільних осіб

Про це повідомляє «Новинарня» з посиланням на пресслужбу «Параду-2019».

«Станом на 7.08.2019 свою участь у „Марші захисників“ підтвердили понад 7000 ветеранів з усієї України та невстановлена кількість цивільних. Також оргкомітет отримав заявки на окремі колони майже усіх добровольчих формувань, волонтерських ініціатив та окремих ветеранських об’єднань списочною чисельністю від 50 осіб кожна», — ідеться в повідомленні організаційного комітету.

Також участь в Марші підтвердило Синодальне управління Військового духовенства Православної церкви України та капелани Протестантської церкви. У зв’язку з цим оргкомітет опрацьовує питання щодо проведення міжконфесійної молитви із залученням усіх конфесій України.

Оргкомітет зауважив, що так і не отримав від офісу президента України жодних офіційних відповідей на запитання про час та місце проведення державних заходів у День Незалежності, щоб «Марш захисників» не накладався на них.

«Оргкомітет, керуючись в тому числі і Указом Президента України № 513/2019, а саме — п. 2, „сприяти реалізації ініціатив громадськості, спрямованих на зміцнення національної єдності“, затвердив попередній сценарний план», — зазначає прееслужба «Параду-2019».

Розклад Маршу захисників України

24 серпня, у День Незалежності України, за ініціативи ветеранів та волонтерів відбудеться Марш захисників України.

У Марші візьмуть участь члени родин загиблих захисників країни, військові, добровольці, ветерани та волонтери АТО та ООС, колишні політичні в’язні — учасники національно-визвольного руху та всі небайдужі громадяни.

Рух Маршу почнеться від парку імені Т. Шевченка о 9:00.

Колона пройде до Бессарабської площі, звідки прямуватиме Хрещатиком.

О 9:30 колона вирівняє стрій біля ЦУМу і продовжить рух, щоб о 10:20 прибути на Майдан та почати шикування для заключної частини.

О 10:50 шикування буде закінчено. Відбудуться колективне виконання гімну України та фотосесія.

Після закінчення офіційної частини Маршу всі бажаючі піднімуться до Михайлівської площі, де пройде вшанування пам’яті загиблих воїнів хвилиною мовчання, покладання квітів, урочистий молебень за полеглими в бою.

По завершенню молебню там же відбудеться концерт, організований «Музичним батальйоном».

Організатори наголошують на забороні використання політичної символіки на Марші.

«Метою Маршу є вшанування пам’яті всіх, хто віддав життя за незалежність України, висловлення поваги тим, хто продовжує її захищати, та нагадування суспільству, що війна за незалежність та територіальну цілісність нашої країни ще триває», — наголошує оргкомітет.

Зазначається, що ветеранська спільнота з усієї України не тільки планує прибути до Києва, а й висловила бажання провести паралельні Марші захисників України в своїх містах.

Станом на 7.08.2019 проведення маршу-побратиму підтверджено у Львові, Миколаєві, Сумах, Запоріжжі та Одесі.

«Оргкомітет радо вітає цю ініціативу та закликає спільноту в інших містах робити аналогічно. Ми спостерігаємо неочікувано надпотужну консолідацію патріотичної спільноти, яка підтримує чітку мілітарну складову сучасної України і готова це демонструвати.

Усіх охочих взяти участь у Марші захисників України оргкомітет просить заповнити анкету та зв’язатися з регіональними координаторами посиланням

Телефон для подачі заявок: 066−299−11−84, Олександр Войтко (Viber, Telegram, Facebook Messenger).

Офіційна поштова скринька Маршу: [email protected]

Усі офіційні оновлення по Маршу будуть публікуватися на Facebook-сторінці посиланням.

Схожі новини