Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові можна побачити виставку до сторіччя Параджанова (ФОТО)

  • 22.03.2024, 13:20
  • 376

У Львові до сторіччя режисера Сергія Параджанова організували плакатну виставку

Фото Львівської обласної ради
Фото Львівської обласної ради

Виставку «Сергій Параджанов — 100 років» експонують у Львівському палаці мистецтв. На виставці - 60 робіт студентів Харківської державної академії дизайну і мистецтв.

Експозиція присвячена сторіччю видатного режисера-новатора українського кінематографа, сценариста, композитора Сергія Параджанова, яке в Україні відзначають цього року. «Сергій Параджанов — митець, який не боявся творити у час, коли за роботи карали. Це знакова постать для українців, які продовжують творити у непростий час російсько-української війни», — наголосив керівник Львівського палацу мистецтв Левко Ванькович.

«Ми, харківʼяни, вдячні Львову, Львівській національній академії мистецтв та Львівському палацу мистецтв. Вдячні молоді Харківської академії, яка долучилась до цих робіт. Усі вони в різних містах України та за кордоном, але ми працюємо попри все», — зазначив керівник проєкту, член-кореспондент Національної академії мистецтв України, професор кафедри графічного дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв Володимир Лесняк.

Побачити виставку можна на першому поверсі Палацу мистецтв у березні-квітні щодня (крім понеділка), з 11:00 до 17:00 години. Адреса: м. Львів, вул. Коперника, 17.

Схожі новини