Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна виборола рекордні 76 медалей на змаганнях в Лас-Вегасі

  • 19.03.2024, 18:55
  • 1 890

Українська національна збірна ветеранів і поранених військових виборола рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 у Лас-Вегасі

Фото: Генштаб
Фото: Генштаб

Про це повідомляє Генштаб.

На міжнародних спортивних змаганнях наша збірна здобула 44 золотих, 20 срібних та 12 бронзових медалей. Найбільше нагород українські воїни вибороли у змаганнях з плавання та веслування.

Капітан Національної збірної України Юрій Гапончук розповів, що для української команди змагальні дні були дуже насиченими та наповненими підтримкою ветеранів з інших країн.

«Змагання у Лас-Вегасі для мене особисто — це щось неймовірне та незабутнє! Кожен з учасників отримав великий досвід та впевненість. Ніхто не очікував, що ми виборемо настільки велику кількість медалей. Від усіх учасників збірної хочу подякувати тренерам, які зробили з нас команду. Спорт — це приклад для тих, хто отримав поранення та не розуміє як бути далі», — наголосив він.

Змагання United States Air Force Trials 2024 тривали з 8 по 14 березня, де брали участь 30 українських ветеранів та військовослужбовців із пораненнями на запрошення Військово-повітряних сил США та організаційної підтримки Мінветеранів. Вони змагалися в 11 адаптивних видах спорту: плаванні; велоспорті; баскетболі на візках; волейболі сидячи; регбі на візках; стрільбі з луку; пауерліфтингу; бігу; штовханні ядра/метанні диску; веслуванні; кульовій стрільбі.

Найбільше медалей отримано у плаванні - 27 нагород, каже міський голова Львова.

Серед призерів львівʼянин Олександр Катаула. Ветеран здобув золото у командних і срібло в індивідуальних змаганнях зі стрільби з лука.

Схожі новини