Передплата 2024 ВЗ

Парад пройшов. Чи збереже путін владу?

Світ напередодні колосальних геополітичних змін, які відбудуться найближчим часом - закінчення влади путіна і його усунення з поста президента росії

За 20 років путінської влади, вже усі звикли до того, що 9 травня в москві відбувається грандіозний військовий парад. Кожного року масштаби цього дійства тільки збільшувалися - декілька тисяч військових, сотні одиниць техніки, величезна кількість літаків. Тут путін показував усю найновішу техніку і найбільш сучасну смертоносну зброю.

В усіх, хто дивився ці паради, в багатьох країнах світу, не повинно було залишитись будь-яких сумнівів, що це наймогутніша армія світу. І цю армію створив путін. Це і був головний зміст: реальне втілення величі путіна на прикладі могутності його армії.

День перемоги він використовував перш за все не для пам’яті десятків мільйонів загиблих у війні, а для самопіару і максимального нагнітання. Кожний новий парад, який організовував путін, і його виступи ставали все більш агресивними і войовничими. Не був вийнятком і парад, який відбувався 9 травня цього року.

Його особливість - лише в тому, що цього року путін хотів провести в Києві, як свою тріумфальну перемогу над Україною.

Все для цього було готово - армади кращих військ з готовою новою парадною формою, необмежена кількість танків і бронетехніки, літаків, військових кораблів. Визначив для вторгнення аж чотири стратегічні напрямки. Потужні удари найновіших крилатих ракет, оперативних тактичних ракет, стратегічних бомбардувальників і тактичної авіації - путін залучив кращу зброю, яка була в його розпорядженні, за вийнятком ядерних сил.

Оголосивши 24 лютого 2022 року о 5 годині ранку про початок так званої спеціальної військової операції, а фактично війни, путін, мабуть, був переконаний в тому, що цей день увійде в історію росії, як день початку його видатного успіху, якого досягне його армія в Україні. І цією армією командує він, Верховний командуючий - путін.

Але не сталося. Українці знову путіну все зіпсували. На цей раз - Збройні сили України.

Переважна більшість військ вторгнення в Україну або знищена, або втратила боєздатність. Тисячі танків і бронетехніки спалено героїчними українськими захисниками разом з екіпажами і їх парадною формою, сотні літаків й іншої військової техніки знищено в українському небі або на неосяжних просторах України. Навіть флагман чорноморського флоту ракетний крейсер «москва» теж вразила українська ракета, і він затонув.

путінська армія зазнала поразки і величезних втрат під Києвом та відступила з північно-західних, північних і північно-східних рубежів нашої держави.

Підтягнувши усі можливі резерви, путінська армія продовжує намагатись наступати на східному і південних напрямках, але значних успіхів не має та продовжує зазнавати щоденних втрат в живій силі і техніці.

Станом на 9 травня путін не досяг успіху на жодному стратегічному напрямку. За таких обставин, парад на красній площі перетворювався на фарс і ганьбу.

Багато українців з величезною тривогою чекало не стільки параду, скільки на виступ путіна, оскільки чимало політиків, експертів висловлювали припущення, що він оголосить війну Україні і загальну мобілізацію або початок тотальної війни проти НАТО, чи публічно погрозить застосувати ядерну зброю. Але нічого цього не відбулося. Жодний прогноз чи очікування не справдилися. Він виглядав дуже пригніченим, втомленим, не було у нього притаманної йому бравади.

9 травня світ побачив іншого путіна

Стало усім очевидно, що це останній парад путіна. І сам парад не мав таких грандіозних масштабів, як попередні.

Новітньої техніки і зброї не було, і їх кількість набагато була меншою, колони військових теж значно поріділи. А авіаційну частину параду взагалі скасували. Мабуть, боїться путін, щоб над його головою з’явились літаки, навіть російські. Відчувалось, що щось з путіним сталось - з його психологічним станом.

Можливо, від того, що вимушений діяти таким чином, а не так, як йому хотілося. Тобто з’явились певні обмеження, які він не може ігнорувати.

А, можливо, до нього дійшла інформація, яка напередодні параду з’явилась в деяких впливових американських і англійських засобах інформації про підготовку до знищення вождя і державного перевороту в росії.

Ніхто не знає, що у нього в голові. Він здатний на будь-які кроки, навіть відверто божевільні. Тому прогнозувати дії і наміри путіна з точки зору нормальної людської логіки неможливо. Мало того, ситуація ускладнюється іще і тому, що будь-які рішення він ухвалює одноособово! Тільки він, і більше ніхто.

Можливо, його плани набули широкого розголосу, а тому вже не могли бути несподіваними для світу, тому він міг їх відкласти на певний час, але не відмовитись від них.

Санкції, які запровадили західні країни проти росії, як покарання за агресію проти України, свою справу роблять. Економічна ситуація з кожним днем все більше погіршується. Прогнозується, що до середини літа економіку росії може чекати повний колапс.

путіну є над чим думати. Суспільно-політична ситуація в росії почала змінюватись, і через певний час може набути катастрофічних результатів.
Колективний захід більше не сприймає шантаж путіна, в тому числі - ядерною зброєю.

Проти путіна, вперше після поразки Гітлера, створена потужна і ефективна антипутінська коаліція, до якої долучилися 42 країни, сумарний потенціал яких (як воєнний, так і економічний) в десятки разів перевершує потенціал росії.

путін, можливо, вже почав усвідомлювати, що його час царювання завершується. Але він надзвичайно боїться за своє життя, як і кожний тиран. Можна з великою певністю стверджувати, що путіна охороняють найбільше у світі. Кількість охоронців зашкалює. Кажуть, що система захисту, яку він застосував, виключає будь-які несподіванки. Разом з тим відомо, що є не поодинокі випадки, коли найдосконаліша охорона не врятувала.
І путін, як ніхто інший, це усвідомлює.

Колективний Захід чітко прийняв для себе стратегічний план: повний демонтаж путінської влади. І можна бути впевненим, що його реалізують.
І не треба думати, що інформація про це в авторитетних американських і англійських виданнях, є випадковою.

Зараз є багато різних прогнозів і передбачень, як будуть надалі розвиватись події. Всі вони заслуговують на певну увагу і відповідний аналіз. Але, треба нам ще раз усвідомити: цю війну путін розпочав не для захоплення української території, а для знищення нас - українців - як народу і нашої державності.

Якби вдався путіну бліцкриг, то вже мільйони українських патріотів було б знищено окупантами, а мільйони їхали б в товарних вагонах на Таймир.

Але завдяки героїзму Збройних сил України, територіальної оборони, добровольців - усього українського народу бліцкриг не вдався, не вийде і завоювати Україну. Український народ перемогти неможливо. Зараз настає вирішальний момент в цій війні: як ще довго путін зможе утримувати владу?

Кожний день успішної боротьби українських воїнів на фронтах війни - скорочує її час. Якщо об’єктивно оцінити ситуацію в загальносвітовому, геополітичному масштабі, то можна стверджувати, що путін цю війну вже програв. І ніякі локальні, тактичні військові дії на тій чи іншій ділянці фронтів вже нічого не змінять.

путін програв, а переможений не зможе утримати владу

Світ напередодні колосальних геополітичних змін, які відбудуться найближчим часом - закінчення влади путіна і його усунення з поста президента росії, перемога демократії над путінізмом і расизмом, розвал росії.

А поки що - війна, жертви, героїчна оборона. Але скоро - наступ і наша перемога.

Колись відомий американський стратег і політолог, один з найбільш знаних у світі геополітиків Збігнєв Бжезинський, визначив Україну як одну із ключових точок на карті світу. Ці пророцтва тепер наповнились конкретним і реальним змістом.

Можна без перебільшення сказати, що Україна на даний час - місце світової політики. І цю світову політику творить зараз мужній український народ і його героїчні Збройні сили. Тому, відповідаючи на питання, чи збереже путін владу, можна обґрунтовано відповісти: не збереже. путін владу вже втратив, він просто цього ще не зрозумів.

Читайте також: Особливо небезпечний путін, або Ще раз про ядерну загрозу

Схожі новини