Передплата 2024 «Добра кухня»

"Вже не хочуть вмирати за "русскій мір", або за Путіна": військовий експерт розповів про "великі проблеми" армії РФ

  • 01.08.2019, 11:40
  • 2 000

В "далекій перспективі" Російська Федерація планує сформувати на своїх західних кордонах півмільйонне угруповання збройних сил.

«Приблизно таке, як було в групі радянських військ у Німеччині, або хоча б на 200−300 тисяч», — сказав OBOZREVATEL військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, мета такого кроку — «загрожувати НАТО на європейському театрі військових дій».

За оцінками Жданова, мета може бути реалізована «в скороченому складі» до 2030 року. Експерт пояснив: в даний час у армії Росії є дві великі проблеми: застаріле озброєння і нестача сучасної зброї, а також гостра недоукомплектованість армії кадрами.

«У них воєнкоми бігають з облавами на хлопців призовного віку. У 2017 році Держдума дозволила відправляти в гарячі точки строковиків, тому що контрактники вже не хочуть гинути за ті гроші, які може платити Росія. Люди не хочуть йти на війну і вмирати за „русскій мір“ або за Путіна. А в січні цього року Держдума ухвалила закон, що посилює відповідальність за ухилення від військової служби. Розмір штрафів збільшено в 10 разів, посилили кримінальну відповідальність», — повідомив експерт.

Схожі новини