Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Зеленського сумніваються, чи підписувати новий виборчий кодекс

  • 12.07.2019, 08:53
  • 829

Представник президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук вважає, що Верховна Рада ухвалила Виборчий кодекс із порушенням регламенту, тому в Офісі глави держави його ретельно вивчать перш ніж вирішити, чи підписувати.

Про це він сказав у четвер у вечірньому ефірі телеканалу 1+1, повідомляє «Укрінфором».

«Чи буде він підписаний? Безперечно, ми проаналізуємо, бо бачимо порушення регламенту при прийнятті цих речей», — сказав Стефанчук.

Він нагадав про те, що Виборчий кодекс був ухвалений після 17 переголосувань.

«Народили Виборчий кодекс, якого практично ніхто не бачив і не читав. Коли у мене питають, яке я маю відношення до Виборчого кодексу, я не можу сказати. Знаю виборчий кодекс, знаю 2,4 тисячі правок, а за що голосували депутати — я не знаю. Якась така система прийняття рішень дуже цікава», — наголосив представник глави держави.

Нагадуємо, Верховна Рада ухвалила у другому читанні проект Виборчого кодексу, який передбачає відкриті списки. За проголосували 230 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Ухвалений документ поєднує п’ять чинних законів: «Про вибори народних депутатів України», «Про вибори Президента України», «Про місцеві вибори», «Про Центральну виборчу комісію» і «Про Державний реєстр виборців». Він складається з трьох книг — загальні засади проведення всіх виборів, загальнонаціональні вибори (президентські та парламентські) та порядок проведення місцевих виборів.

Схожі новини