Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні вшановують пам’ять Героїв Крут

  • 29.01.2024, 11:35
  • 379

Сьогодні, 29-го січня, в Україні вшановують пам’ять героїв-крутянців, які 106-ть років тому ціною власного життя зупинили наступ кількатисячного російського війська, яке наступало на Київ, намагалося знищити молоду Українську державу (УНР)

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Після здобуття Україною Незалежності подвиг героїв Крут посів гідне місце в пантеоні національної слави, став символом патріотизму і жертовності у боротьбі за державну незалежність.

На державному рівні цей день почали відзначати з 2003 року.

У 2006 році на залізничній станції Крути відкрили Меморіальний комплекс «Пам'яті героїв Крут».

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у День пам’яті Героїв Крут наголосив, що українці мають завжди пам’ятати, якою ціною виборюється свобода.

«Сьогодні ми вшановуємо річницю боїв під Крутами, коли у 1918 році українські студенти зупинили наступ більшовиків на Київ», — зазначив Стефанчук.

«Сьогодні ми віддаємо шану стійкості, мужності, звитязі й жертовності молодих захисників, які ціною власних життів і самопожертви зупинили ворога. Які понад 100 років тому, так само як і сьогодні українські воїни, стали на захист своєї землі й своєї країни».

«І ми завжди маємо памʼятати свою історію! Завжди пам’ятати, якою ціною виборюється свобода!», — підкреслив Голова Верховної Ради.

Схожі новини