Передплата 2024 «Добра кухня»

Експерти назвали п'ять несексуальних речей, що викликають оргазм

  • 08.07.2019, 15:58
  • 2 709

Експерти розповіли, які дивні речі можуть спричинити спонтанний оргазм.

Про це пише УНІАН.

Займаючись спортом, можна реально «зловити» оргазм, якщо пощастить. Спонтанні оргазми, викликані фізичними навантаженнями, називаються коргазми (coregasm) — перекласти це складно, майже неможливо. Слово поєднує в собі «core» — м'язовий корсет, і «orgasm».

Як правило, зустрічається у жінок, а не чоловіків. Природа «коргазмів» досі не вивчена. Дослідження, проведене вченими з Центру сексуального здоров'я університету Індіани, показало, що жінки, які виконують (записуємо!) «скручування», залазять по канату, піднімають вагу і плавають, цілком мають шанс отримати сексуальну насолоду. Викликати «коргазм» здатні й деякі пози з йоги. Імовірно, причиною тому є приплив крові до тазу й піхви, що також викликає тиск на клітор. Плюс вправи стимулюють вироблення ендорфінів.

Пологи. Іноді під час переймів жінки відчувають справжній оргазм. В опитуванні, проведеному серед акушерок, фігурували такі цифри: з 206 тисяч породіль 668 мали відчуття, дуже схоже на оргазм, а 9 майбутніх матерів абсолютно точно характеризували це відчуття. Цифри різних досліджень значно різняться. Згідно з іншим опитуванням, проведеним «Рухом позитивних пологів» (Positive Birth Movement) і Channel Mum, оргазм відчувають 6% породіль.

Оргазми під час пологів відбуваються не тільки з «фізіологічних причин», але, ймовірно, і тому, що наш організм прагне полегшити пологові муки, нагородивши породіллю порцією задоволення, яка допоможе їй краще впоратися з болем. Річ у тому, що під час пологів активізуються ті ж ділянки мозку, що відповідають за оргазм і… біль. А точніше, передня поясна кора й острівець головного мозку.

Ліки від хвороби Паркінсона. Хвороба Паркінсона — це розлад нервової системи, через який порушується регуляція рухів і м'язового тонусу, що проявляється тремором, загальною скутістю і порушенням пози й рухів. В історії медицини відомий випадок 42-річної пацієнтки, яка після 10 днів прийому препаратів, що полегшують симптоми її хвороби, оповістила лікарів про підвищене лібідо та спонтанні оргазми. Вони траплялися від трьох до п'яти разів на день та іноді тривали по 20 секунд. Жінка скаржилася на подібні побічні ефекти і перестала приймати препарат, але через деякий час прийом довелося відновити. Через 15 днів оргазми знову повернулися, змусивши пацієнтку повторно повернутися до медикаментозного лікування. Лікарі припускають, що причиною всьому — зміна рівня дофаміну, гормону, що відповідає за задоволення, зважаючи прийому препарату.

Депресія. У депресії немає абсолютно нічого хорошого. У цей непростий час нам не вдається і просто радіти, не кажучи вже про те, щоб отримувати задоволення від сексу. Відомо, що деякі антидепресанти знижують лібідо, але, як виявилося, ефект від них може бути й більш непередбачуваним. Деякі пацієнти розповіли своїм лікуючим лікарям, що після прийому деяких ліків їм страшно хочеться позіхати. Здавалося б, нічого незвичайного, але позіхання стало для них несподівано почуватися краще, ніж зазвичай. Набагато краще. Прямо як оргазм. Зазвичай інгібітори зворотного захоплення серотоніну ускладнюють досягнення оргазму, але для деяких людей вони, навпаки, стають джерелом несподіваних і яскравих емоцій в найбільш невідповідних ситуаціях.

Хороша фантазія. Є на світі щасливчики, здатні отримати насолоду, використовуючи виключно свою уяву. Серйозно: фокус без рук! Сексолог Комісарук разом з колегами відшукали 10 жінок, які стверджували, що вони здатні відчувати оргазм, просто гарненько уявивши собі що-небудь, що збуджує. «Ми попросили жінок довести себе до оргазму: один раз фізично, а другий раз — тільки силою думки, — розповідає Комісарук, — і ми проаналізували, що відбувається з мозком під час обох оргазмів. Відгук в обох випадках був однаковий!»

Схожі новини