Передплата 2024 «Добра кухня»

СБУ оголосила підозру чотирьом фігурантам у справі МН17

  • 07.07.2019, 09:21
  • 453

Слідчі Головного слідчого управління СБУ оголосили про підозру чотирьом фігурантам справи за фактом збиття літака "Боїнг 777" рейсу MH17 над Донбасом.

Про це пишу УНІАН.

Як йдеться у повідомленні на сайті спецслужби, підозру оголошено громадянину Росії Ігору Гіркіну, генерал-майору ГРУ Сергію Дубинському, полковнику Олегу Пулатову та громадянину України Леоніду Харченку.

Як повідомлялося, об’єднана слідча група офіційно висунула звинувачення у збитті рейсу MH17 над Донбасом одному із лідерів бойовиків на сході України Ігорю Гіркіну (Стрелкову), українцю, який воював за «ДНР», Леоніду Харченку («Кріт»), російському генералу Сергію Дубинському («Хмурий») та полковнику Р Ф Олегу Пулатову («Гюрза»).

Нагадаємо, 17 липня 2014 року в зоні збройного протистояння на сході України був збитий Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 з Амстердама до Куала-Лумпура. Трагедія сталася на сході Донецької області в районі села Грабово, розташованого неподалік від Тореза. Всі 298 осіб, які перебували на борту, загинули.

Розслідування показало, що Boeing був збитий ракетою серії 9М38, використовуваною в зенітно-ракетний комплекс «Бук». Установка була доставлена з Росії і запущена з території, яка контролювалася тоді сепаратистами. Фрагменти ракети серії «Бук» були виявлені під час розтину тіл членів екіпажу, так і в одному з віконних прорізів кабіни літака.

Міжнародній слідчій групі вдалося встановити більшу частину маршруту, яким ЗРК «Бук» прямував на територію України, а також маршрут його руху у зворотному напрямку. За версією слідства, комплекс переміщувався з території Росії на територію Східної України і пізніше вивезений назад в РФ на білому тягачі марки Volvo.

Висновки МСГ фактично збігаються з результатами розслідування групи Bellingcat — експертно-журналістської організації, що займається незалежними розслідуваннями з відкритих джерел.

Схожі новини