Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Один – диверсант, інший – відвіз бійців ЗСУ у полон: з’явились скандальні факти, кого насправді «врятував» Медведчук

  • 28.06.2019, 14:32
  • 6 642

Четверо українців, яких в односторонньому порядку збираються звільнити з полону бойовики на Донбасі, мають прибути сьогодні в аеропорт «Київ» («Жуляни»).

Як пише УНІАН, напередодні соратник Медведчука Вадим Рабинович назвав їхні імена.

За його словами, окупанти мають намір звільнити Едуарда Міхєєва, якого бойовики «ЛНР» затримали в 2017 році і незаконно засудили до 12 років позбавлення волі, а також трьох військовослужбовців ЗСУ: Якова Веремейчика, взятого бойовиками «ЛНР» в полон 25 травня 2018 року, Дмитра Великого, взятого в полон 11 вересня 2016 року і засудженого до 15 років позбавлення волі, Максима Горяїнова, взятого бойовиками «ДНР» у полон 22 травня 2019 року і незаконно засудженого до 15 років позбавлення волі.

Натомість про «врятованих» напередодні виборів із полону бойовиків Віктором Медведчуком стала відома важлива інформація.

Один із них, боєць ЗСУ Максим Горяїнов, був за кермом авто, яке в кінці травня потрапило на окуповану територію. На цей момент звернула увагу дружина одного з полонених українців Олена Дуванова-Рожкова. Тоді в полоні терористів виявилося відразу вісім військовослужбовців, пише «Обозреватель».

«Пан Медведчук звільнив одного з восьми українських військовослужбовців, які нещодавно потрапили в полон, Горяїнова Максима. Що б всі розуміли, ця людина була за кермом і сприяла тому, щоб машина з військовими, серед яких мій чоловік, Дуванов Кім, заїхала на непідконтрольну територію. Ось, кого звільняє Медведчук», — написала вона.

Ще один із полонених — Дмитро Великий — перебуває в розшуку МВС. Його звинувачують у дезертирстві, повідомив у Facebook журналіст Денис Казанський.

«Дмитро Великий — претендент на премію Дарвіна. Дезертирувавши із ЗСУ, він поїхав на заробітки в Росію. Але тільки братушки пацифізму не оцінили і в підсумку призначили Великого українським диверсантом і шпигуном. А тепер віддають його Україні, подаючи це як неймовірний успіх миротворчої місії Медведчука», — написав він.

Журналіст зазначив, що передача Великого Україні — це «якийсь унікальний розвод».

«Кум Путіна за указом Путіна домовляється з маріонетками Путіна про те, що вони відпустять з полону зрадника, який працював на Путіна. Цікаво, як вчинять з Дмитром Великим в Україні? Буде хохма, якщо заарештують», — додав Казанський.

Схожі новини