Передплата 2024 ВЗ

Міністр екології та природних ресурсів проінспектував проекти на Львівщині, які реалізовують за «кіотські гроші»

  • 01.06.2019, 15:32
  • 748

Сьогодні, 1 червня, із робочим візитом на Львівщину прибув міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Про це повідомляє Львівській портал

Він відвідав Червоноград та Сокаль із метою перевірки ходу робіт з реалізації проектів цільових екологічних інвестицій у межах Кіотського протоколу відповідно до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

Міністерство екології та природних ресурсів у 2018 році виділило кошти на капітальний ремонт будівель Червоноградської центральної міської лікарні та Сокальської центральної районної лікарні на суму 9 590 770 тис грн за бюджетною програмою «Державна підтримка заходів, спрямованих на зменшення обсягів викидів парникових газів, у тому числі на утеплення приміщень закладів соціального забезпечення, розвиток міжнародного співробітництва з питань зміни клімату».

Реалізація проектів здійснюється за кошти отримані від Японії в межах виконання зобов’язань сторін Кіотського протоколу. Україна має багаторічні договори з Японією у рамках Кіотського протоколу, укладені у 2008 — 2009 роках. Згідно з умовами договору, використовувати ці кошти можуть виключно на реалізацію проектів, які б забезпечували скорочення викидів парникових газів та мали б соціальний ефект.

Схожі новини