Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львівському історичному музеї відкрили мультимедійну подорож стежками українців та євреїв

На відкриття мультимедійної виставки завітав Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук.

У Львівському історичному музеї, що на площі Ринок, 6 офіційно відкрили мультимедійну виставку «Подорож із українсько-єврейською зустріччю», яка триватиме аж до 16 липня. На відкриття мультимедійної виставки завітав Надзвичайний і повноважний посол Канади в Україні, дипломат Роман Ващук, колишній посол України у Республіці Польща Маркіян Мальський та чимало поважних гостей з Ізраїлю, Кагади. З львівської влади були перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус, заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Львів став першим містом в Україні, де експонують картини, які розповідають про життя євреїв та українсько-єврейську взаємодію на українських землях від давніх часів. Організатори виставки в один голос кажуть: євреї та українці вміли і вміють добре працювати на результат, дружити, навіть деякі риси в них дуже схожі.

Така подія відбувається у світі не вперше. У 2015 році виставку «Подорож із українсько-єврейською зустріччю» тепло прийняли в українській та єврейській громадах у різних містах Канади. «Експозиція запрошує відвідувачів до подорожі, що охоплює тисячолітню історію зустрічі євреїв та українців, їхній досвід під владою різних політичних режимів та взаємодію з іншими народами. Це історія довгих періодів нормального співіснування й культурного взаємозбагачення, а також часів кризи. Львівська виставка навіть трохи ширша, за канадську, бо доповнює висвітлення яскравих сторінок тривалої спільної історії про життя євреїв у Львові та на Львівщині в 1920—1930-х роках», — сказав «ВЗ» менеджер проекту, один з організаторів виставки Віталій Надашкевич.

Роман Ващук додав, після Львова виставка про українців та євреїв помандрує до канадського Торонто. «Закликаю до ретельного перегляду унікальної виставки, — каже посол. — Це ще один крок у подорожі українців та євреїв. Це достойний крок!».

Схожі новини