Передплата 2024 ВЗ

Джуліані назвав прізвище «ворога Трампа» з оточення Зеленського: той усе заперечує

  • 11.05.2019, 19:11
  • 806

Адвокат президента США Рудольф Джуліані, який скасував свою поїздку в Україну через ворогів Дональда Трампа і США в оточенні Зеленського, озвучив одне з їхніх імен.

Про це свідчить відео його інтерв'ю телеканалу Fox News, повідомляє «Страна».

Рудольф Джуліані сказав, що Володимира Зеленського оточують вороги Трампа і навіть США, а один з них був визнаний причетним до надання допомоги демократам на американських виборах 2016 року. Зокрема, Джуліані зазначив, що одним з дуже активних противників президента Трампа і прихильників Хілларі Клінтон був нардеп Сергій Лещенко.

«Він (Лещенко — ред.) Вже був визнаний винним в відношенні щодо наших виборів 2016 року. За цих обставин зустріч була б малоефективною і могла виявитися в руках тих, хто захотів би спотворити її суть», — сказав Рудольф Джуліані.

Також адвокат Трампа стверджує, що його мета полягала в тому, щоб поділитися інформацією, «щоб допомогти розслідуванню про українських чиновників, які допомагали Клінтон на президентських виборах в США:

«Це розслідування може виявити деяких людей, які ініціювали і поширювали твердження, які були визнані помилковими в результаті двох розслідувань ФБР. Цей помилковий заряд не виник з повітря. Якщо цей заряд не виник в Україні, є докази, що підштовхнули до життя його саме там, і підштовхнули незаконними засобами «.

Сам нардеп вважає, що висловлювання Рудольфа Джуліані обумовлені тим, що він зрозумів, що його систематично обманював генпрокурор України Юрій Луценко.

«Думаю, все простіше — Джуліані зрозумів, що Луценко його систематично обманював. Луценко: 1) бреше, що справу Бузини закрили через Байдена — а його закривав сам Луценко; 2) бреше, що чорна бухгалтерія сфальсифікована — а є експертизи, що ні; 3) бреше про те, що мене і Ситника засудили за втручання у вибори — а це був адмінсуд за позовом Розенблата, і рішення не вступило в законну силу «, — написав Сергій Лещенко в Facebook.