Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд просять заборонити підписувати закон про мову. Парубій назвав це спробою проросійського реваншу

До Окружного адмінсуду міста Києва надійшов позов від ГО «Інститут правової політики та соціального захисту імені Ірини Бережної», у якому просять заборонити голові Верховної Ради Андрію Парубію підписувати ЗУ «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Про це повідомляє прес-служба суду.

Зазначається, що наразі судом вирішується питання щодо наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову до подання відповідного позову до Окружного адміністративного суду міста Києва.

У свою чергу спікер Верховної ради Андрій Парубій заявив, що це дуже тривожна новина і «цинічна спроба проросійського реваншу».

За його словами, останнім часом таких спроб стає все більше.

«Але зараз проросійська п’ята колона вчинила замах на закон, який українці чекали століттями, закон історичної справедливості — Закон про функціонування української мови, як державної», — заявив Парубій.

«В чому ворожий задум? Вони сподіваються, що суддя ухвалить рішення про заборону вчиняти будь-які дії, щодо Закону про функціонування української мови як державної, допоки питання не буде розглянуто по суті», — додав він.

Голова парламенту зазначив, що 14 травня на голосування Верховної Ради України будуть поставлені і провалені постанови про скасування голосування за Закон про мову і це відкриє для нього шлях для підписання цього Закону.

«Я переконаний, що український суддя українського суду, усвідомлюючи свою високу відповідальність, не дозволить зірвати підписання Закону про мову. Адже він усвідомлює відповідальність перед Законом, українським народом та українською історією», — сказав Парубій.

ВІн запевнив, що не дозволить зірвати підписання закону про функціонування української мови і за будь яких умов наступного тижня він буде підписаний і набуде чинності.

Схожі новини