Передплата 2024 «Добрий господар»

Водій був п’яним: поліція розповіла подробиці жахливої аварії з білорусами на Прикарпатті

  • 06.05.2019, 20:38
  • 905

47-річний водій автомобіля ГАЗ-66, який зірвався з 40-метрової висоти в річку на Івано-Франківщині, перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції в Івано-Франківській області.

Під час руху 47-річний водій не впорався з керуванням на підйомі, внаслідок чого автомобіль з туристами з Білорусі розпочав рух назад і перекинувся у річку.

За даними правоохоронців, водій — мешканець одного із сіл Косівського району. Він керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, що підтвердила медична експертиза.

«Водій перебуває в стані шоку, обійшовся синцями», — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що внаслідок ДТП троє осіб загинули на місці: 23-річна і 28-річна громадянки Білорусі і 29-річний громадянин Білорусі. Ще 9 осіб віком від 21-го і до 49-ти років проходять медичне обстеження у Верховинській лікарні з різними травмами. Іншим пасажирам надано допомогу на місці події.

У поліції додали, що для допомоги внаслідок аварії були залучені як поліцейські і рятувальники, так і інші туристи, які здійснювали сплав. Пошуково-рятувальні роботи завершено.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб, — караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років).

Водія авто правоохоронці затримали у порядку ст. 208 КПК України. Невдовзі йому оголосять підозру, а також суд обере міру запобіжного заходу.

Схожі новини