Передплата 2024 ВЗ

Бізнес-партнери Григорія Козловського знищили історичну пам’ятку у Стрийському парку Львова (оновлено)

  • 06.05.2019, 19:54
  • 2 602

Місто вимагає відновити знищену у Стрийському парку пам’ятку у Львові.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За її версією, користуючись святковими та вихідними днями, вандали зруйнували історичну будівлю на вул. Уласа Самчука, 16. Замість здійснення реконструкції, власники будівлі знесли частину історичної пам’ятки. Місто вимагає її відновити, а керівництво Стрийського парку та чиновників, у чиїй компетенції є забезпечування належного контролю, буде притягнуто до відповідальності.

Натомість, кореспондент «Високого Замку», яка побувала сьогодні на місці події, з'ясувала в очевидців, що пам'ятку знищували методично і достатньо фахово упродовж щонайменше місяця. Спочатку розібрали внутрішні стіни, відтак зняли вікна. Тому, на думку журналіста, реакція ЛМР, у якій нібито дізналися про руйнацію лише сьогодні, є доволі дивною.

Утім, як повідомили у департаменті містобудування ЛМР, 27.07.2018 року виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення № 818 «Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на реконструкцію ТзОВ «Львів-Енергія» будівлі на вул. Уласа Самчука, 16 у межах пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Стрийський парк». Рішенням надано дозвіл ТзОВ «Львів-Енергія» виключно на проведення робіт з реконструкції об’єкта на вул. Уласа Самчука, 16. З огляду на те, що зафіксовано руйнування частини конструктивних елементів будівлі, Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові проводить обстеження будівлі для з’ясування, чи роботи були проведені в межах робіт з реконструкції, чи це свідоме нищення об’єкта.

Як зазначається в системі Youcontrol, власниками ТзОВ «Львів-Енергія» є Юрій Ломага і Олексій Різник. Додамо, що Олексія Різника та Юрія Ломагу у пресі згадують як адвокатів депутата Львівської міської ради та бізнесмена Григорія Козловського.

Фото і відео Юлії Підлужної

Схожі новини