Передплата 2024 ВЗ

Путіна знову «поховали». Тепер у Санкт-Петербурзі

«Могилу» облаштував рух «Агіт Росія»

У російському Санкт-Петербурзі, навпроти знаменитого Ісааківського собору, з’явився «надгробок» президента Р Ф Путіна. На табличці були зазначені дата його народження і цифра 2019, тобто рік «смерті»… Був також напис «Зрадив народ Росії».

Першим «надгробок» сфотографу­вав петербурзький журналіст Да­вид Френкель. За його словами, він не знав, хто облаштував «могилу». А через півгодини російський рух «Агіт Ро­сія» повідомив у Твіттері, що табличку встановили його активісти. «Що ми хоті­ли цим сказати: через прийняті антина­родні закони, постійну брехню і огидне правління Путін для громадян Росії по­мер», — пояснили «агітівці».

Раніше російські поліцейські затри­мали у Набережних Челнах активіста Ка­ріма Ямадаєва, який створив інсталяцію у вигляді «могили» Путіна поблизу будів­лі Слідчого комітету.

А тим часом…

За підрахунками Федеральної служби статистики РФ, майже 80% росіян бракує грошей на купівлю найнеобхідніших речей. У 32 регіо­нах Росії, повідомила віце-прем'єр Р Ф Тетяна Голікова, зросла смерт­ність. Принаймні у 35% російських домогосподарств, підрахував Рос­стат, не вистачає грошей, аби при­дбати кожному члену родини нову пару взуття. Близько 50% росій­ських родин не можуть собі дозво­лити протягом року бодай одну по­їздку на відпочинок.

Схожі новини