Передплатити Підтримати

Чи варто їсти сало? Дієтолог розповіла

Сало корисне в невеликій кількості, зазначила лікар.

Про це повідомляє УНІАН.

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська повідомила, що сало є корисним продуктом, але за умови, якщо воно приморожене і без солі.

У салі є жири, які мають протизапальні властивості, покращують роботу мозку і всього організму, розповіла експерт. За її словами, сало можна їсти в невеликій кількості — шматочок розміром з два наших пальця. «…Я вас відразу заспокою: сало — корисний продукт, але за умови, що воно свіже (проморожене але не солоне, не смажене, не копчене і не варене)», — заявила дієтолог.

Раніше про користь сала заявила в. о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Вона розповіла, що сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, необхідні для утворення оболонок навколо нейронів і протидії запальним процесам.