Передплата 2024 «Добра кухня»

Держдеп США назвав С14 і Нацкорпус «групами ненависті»

  • 14.03.2019, 14:28
  • 1 126

Державний департамент США вважає українські радикальні організації С14 і Нацкорпус «групами ненависті».

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Бюро з розвитку демократії, прав людини і демократії в США.

У звіті вказується, що за минулий рік були зафіксовані випадки, коли «групи ненависті» затримували людей при очевидному потуранні правоохоронних органів. Зокрема, члени С14 незаконно затримали чоловіка, якого підозрювали у причетності до «ДНР» і передали його до СБУ. Очевидно, мова йде про бразильського бойовика Рафаеля Лусваргі.

Крім того, надходили повідомлення від Національної асоціації адвокатів України про залякування з боку С14. Наприклад, у липні радикали напали на адвоката Валентина Рибіна, який захищав підозрюваних в сепаратизмі. Відзначимо, в грудні йому спалили автомобіль. Також зафіксовано випадок нападу на журналіста, який висвітлював суд над членами C14, підозрюваними у розгромі табору ромів.

Також повідомляється, що були виявлені кілька випадків, коли уряд виділяв гранти або співпрацював з «групами ненависті». Зокрема, в червні C14 виділили майже півмільйона гривень за проведення молодіжного літнього табору. ЗМІ повідомляли, що C14 та інші «групи ненависті» уклали угоди з владою в різних містах про створення патрульних підрозділів «муніципальної охорони» для забезпечення громадської безпеки.

Схожі новини