Передплата 2024 ВЗ

Україна — космічна держава: до 2022 року можемо запустити чотири космічні апарати

  • 23.02.2019, 17:11
  • 2 189

При належному фінансуванні державної космічної програми чотири українські космічні апарати готові до запуску протягом наступних чотирьох років.

Про це повідомляє УНН посиланням на Державне космічне агентство України.

«Україна має укладені угоди про співробітництво з 24 країнами світу. З ними здійснюються десятки проектів», — повідомили в агентстві.

Так, за інформацією Укркосмосу, найбільш значущі з цих проектів — це проект створення РН «Антарес» (США) та «Вега» (ЄС).

«В 2019 році планується здійснити 5 пусків цих ракет-носіїв», — зазначили фахівці, відповідаючи на запитання про те, чи планує Україна здійснити запуск космічних апаратів.

«При належному фінансуванні державної космічної програми ближчим часом готові до запуску наступні космічні апарати: „Либідь“ — 2020 рік, „Мікросат — М“, „Січ — 2 -1“ -2021 рік, „Січ -2−2“ — 2022 рік», — додали в агентстві.

Нагадаємо, за останні 10 років Україна провела лише два спільні з Європейським космічним агентством проекти «Твіннінг» та виконала низку проектів в чотирьох Європейських програмах.

Членство України в Європейському агентстві дасть змогу значно ширшій співпраці з європейськими фірмами та корпораціями в сфері наукових досліджень та створення ракетно-космічної техніки.

Схожі новини