Передплата 2024 ВЗ

У «Домі щастя» запровадять вечірні церемонії одруження

Ціна питання — дві тисячі гривень.

Про це та інші нововведення розповів «ВЗ» керівник Львівського ДРАЦСу Зіновій Старосцінський
На Свято Валентина у львівському міському ДРАЦСі по вулиці Франка, 156 на рушничок щастя стало 40 пар (із початку 2019 року — 162 пари). Як розповів «ВЗ» багаторічний керівник Львівського міського ДРАЦСу Зіновій Старосцінський, у День закоханих тут поєднали свої долі молодята з восьми областей України, зокрема, Хмельницької, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької, Дніпропетровської, Запорізької…

Навесні у львівському ДРАЦСі запрацює вечірня церемонія одруження — з вишуканим світлом, оригінальним авторським сценарієм. Вечірня церемонія коштуватиме близько двох тисяч гривень. Увечері планують одружувати молодят не в обрядових залах, а у дворі ДРАЦСу.

--- Пане Зіновію, чи можна стверджувати, що у Львові є «одружувальний туризм»?

— Місто Лева цікаве парам, які хочуть тут зареєструвати шлюб. Наша обрядова програма насичена народними галицькими традиціями. Є живий музичний супровід, виступ бандуристок, камерний оркестр. Наші бандуристки вміють «маневрувати». Якщо одружується пара поляків, одразу заграють щось на польський мотив. І вже у молодят і гостей настрій святковий. Бандуристки можуть і навіть щось східне заграти, бо у нас на рушничок щастя стають чимало турків (наречена — українка, наречений — турок, — Авт.).

--- Чи модні шлюби з суттєвою різницею у віці? Наприклад, їй — 40, йому — 22, чи навпаки?

--- Нещодавно в нас одружився сімдесятирічний мужчина. Він старший за кохану на двадцять років. Найчастіше ж одружуються 25−27 річні. Бувають пари, які вперше одружуються і в сорок, і в п’ятдесят років.

--- У Мін’юсті кажуть, пари, які побралися за послугою «Шлюб за добу», розлучаються найменше…

--- Це справді так. Левова частка одружених за цією послугою — іноземці: італійці, поляки… У середньому швидке одруження коштує 3,5 тисячі гривень.

--- Нещодавно в Україні запровадили послугу «Ювілейне весілля»…

--- Це для тих, хто дбає про зміцнення сім’ї. У ДРАЦСі проводять індивідуальний обряд розписки, складають оригінальний сценарій. Наприклад, діти чи внуки стелять рушник, на який має стати пара, як при першому одруженні…

Нещодавно ми вдруге одружили 70-річну пару з Ізраїлю, вони колись були львів’янами. Вони прийшли до нас такі щасливі: і від того, що відзначили ювілейне весілля, і що нарешті приїхали до рідного Львова. Пара згадала свої юні роки, коли у «Дім щастя» ходили на танці, і там познайомилися (колись у ДРАЦСі був Будинок культури заводу «Львівприлад». — Авт.). Наприкінці церемонії наречений висловив рідній Україні підтримку в такий нелегкий час. Від цього плакали і наречені, і їхні діти, і наші працівники… Вийшло дуже емоційне ювілейне весілля. Бо принесли на церемонію кохання, яке зберегли протягом пів-століття.

Схожі новини