Передплата 2024 «Добрий господар»

Процес триває: вже понад 300 парафій колишньої УПЦ МП поповнили лави ПЦУ

  • 12.02.2019, 11:32
  • 785

Рішення про перехід з УПЦ Московського патріархату до новоствореної Православної церкви України ухвалили вже понад 300 парафій.

Про це повідомляє ТСН.ua.

Найактивніше переходять парафії на заході та в центрі України, за рахунок Житомирщини значно активізувалася північна Україна.

Поступово тривають переходи на Півдні та в столичному регіоні.

Водночас, на сході України процес відбувається значно повільніше, хоча вже й зафіксовані перші рішення перейти до ПЦУ парафій УПЦ МП на Харківщині.

Найбільше переходів наразі зафіксовано у Вінницькій області, однак її активно наздоганяє Волинська область.

Також багато парафій ухвалили рішення перейти до ПЦУ в Хмельницькій, Житомирській, Рівненській та Львівській областях. Зокрема, у Сокальському районі на Львівщині рішення про перехід до ПЦУ ухвалили абсолютні всі парафії УПЦ МП.

Нагадаємо, 5 січня Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос, яким надав незалежний статус Православній церкві України, про створення якої було оголошено на Об'єднавчому соборі 15 грудня 2018 року.

За словами Варфоломія, Константинопольський патріархат надаючи автокефалію, прийняв до себе мільйони вірних України як справжня церква-матір, на відміну від їхньої «мачухи».

6 січня відбулася історична подія — предстоятелю Православної церкви України митрополиту Епіфанію у Стамбулі вручили Томос.

Схожі новини