Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Збережемо Україну! Голосування за технічних кандидатів — підтримка сценарію Путіна»

Ігор Калинець пропонує Кошулинському зняти свою кандидатуру на користь Порошенка, Степан Давимука розчарований, що молодь підтримує Зеленського

У четвер, 31 січня, представники львівської інтелігенції, відомі політики, митці (Михайло Косів, Степан Давимука, Ігор Калинець, Ярослав Кендзьор) оприлюднили на прес-конференції передвиборну заяву «Збережемо Україну». В ній закликають підтримати на виборах чинного президента України Петра Порошенка, щоб держава продовжувала розвиток, реформи і не було реалізовано плани Росії — сценарій Володимира Путіна.

«Путін ненавидить Порошенка ще більше, ніж Ющенка, — йдеться у заяві інтелігенції Львова. — Завдяки зусиллям нинішнього президента України, гасло „Геть від Москви!“ стає реальністю. Москва шаленіє від люті і чекає на зміни керівництва нашої держави. Для реалізації плану Москви на президентські вибори в Україні подали документи понад два десятки претендентів. Серед них є відверта і прихована московська агентура. Є і загін сірих статистів, які звідкись дістали 2,5 мільйона гривень, необхідних для реєстрації, але не мають жодного шансу на пристойний результат. Ця масовка виконуватиме роль технічних кандидатів для розпорошення голосів. Будуть і достойні кандидати, але їхній успіх на цьогорічних президентських виборах малоймовірний. Голосування за них — це підтримка сценарію Путіна. Збережемо Україну! Єдиним кандидатом, який здатний протистояти загрозі втрати України є чинний президент Петро Порошенко».

Під цим зверненням підписалося вісімнадцять відомих особистостей, серед яких — письменник і дипломат Юрій Щербак, Герой України Дмитро Павличко, екс-нардепи — Павло Мовчан, Микола Кульчинський, Ярослав Кендзьор, Степан Давимука, громадський діяч — Микола Горинь, професор, член Папської академії суспільних наук Степан Вовканич…

Журналіст «ВЗ» уточнила у спікерів, які оприлюднили заяву на підтримку Порошенка, чи аналізували вони передвиборні програми інших кандидатів, що так достеменно вважають, що немає альтернативи. В один голос відповіли, що аналізували. Та побачили там чимало популізму, зокрема зниження тарифів на комунальні послуги, газ… Степана Давимуку неприємно вразив шоумен Володимир Зеленський, який, на його погляд, пропонує примітивні реформи, а також обіцянку «радитися з народом»… «Так кожен з нас може і свою Конституцію написати», — обурився екс-політик. Степан Давимука закликав ректорів ВНЗ, директорів шкіл, батьків поговорити зі своїми дітьми, які досягли повноліття і 31 березня цього року підуть на виборчі дільниці. Застерігає, щоб не віддавали свій голос за коміка Зеленського (пан Давимука посилався на найновіші соціологічні опитування, де на Львівщині одним з лідерів молодіжних симпатій є Володимир Зеленський).
Ігор Калинець закликав «свободівця» Руслана Кошулинського зняти свою кандидатуру на виборах на користь Порошенка.

Схожі новини