Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Порошенко переможе на виборах Президента. Для цього достатньо одного чинника», — Олексій Арестович

  • 28.01.2019, 13:31
  • 7 586

Відомий військовий експерт та аналітик Олексій Арестович вважає, що чинний глава держави Петро Порошенко не тільки вийде у другий тур президентських виборів, але й переможе на них.

В інтерв'ю одному з телеканалів він підкреслив, що прийнято вважати більшою зацікавленість людей у вирішенні економічних питань. І, мовляв, під час обрання Президента потрібно керуватись тим, хто з кандидатів запропонує кращий економічний курс, а не військову доктрину.

«Насправді, таких людей меншість. Військові питання завжди важливіші за економічні. Саме тому зміни Президента України не відбудеться», — наголосив він.

Олексій Арестович наголосив, що тут не стоїть питання його особистих симпатій до чинного Президента.

«Така думка базується на навичках оцінювати військово-політичну обстановку. Якби я вів мову про якусь іншу країну, у якій не жив би, то все одно сказав би, що чинний Президент залишиться біля керма», — сказав експерт.

За його словами, проблема у тому, що ніхто не може сказати, яку політику здійснюватиме інший Президент, той же Гриценко чи Тимошенко.

«А яку політику буде здійснювати Порошенко ми знаємо точно. Вона може нас не влаштовувати. Наприклад щодо темпів боротьби з корупцією, чи щодо темпів економічного розвитку. Але військова проблематика перекриває усі інші питання», — переконаний Олексій Арестович.

Нагадаємо, раніше керівник Служби зовнішньої розвідки України Єгор Божок в інтерв'ю Укрінформу заявив, що Росія додатково виділила 350 млн доларів для втручання в українські вибори, зокрема на продукування фейкових новин, кібератаки, а також підкуп і організацію провокацій.

«Мета — хто завгодно, тільки не Порошенко. Перезавантаження влади паралізує держапарат як мінімум на три місяці. А біля кордонів стоїть 48 тисячна російська армія. І тут три місяці роздолля …», — зазначив він.

Також Єгор Божок додав, що Росія і надалі прагне повернути Україну у сферу свого впливу. І має для цього три варіанти — перемога більш піддатливого кандидата ніж Порошенко, дестабілізація України, а також — пряма агресія.

Джерело

Схожі новини