Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США на 100% підтримують НАТО, але союзники теж мають активізуватися, — Дональд Трамп

Президент США заявив, що Сполучені Штати повністю підтримують НАТО, і вкотре закликав партнерів по альянсу збільшити витрати на оборону

«Ми будемо з НАТО на 100 відсотків, але, як я сказав країнам, ви повинні збільшити [військові витрати] і платити», — сказав Трамп в своєму виступі в Пентагоні, повідомляє AFP.

Американський президент повторив свою думку про те, що близькі союзники вже десятиліттями користуються щитом безпеки США і що його місія — зупинити це.

«Ми не можемо бути дурнями для інших. Ми не можемо бути такими. Ми не хочемо, щоб нас так називали. І я вам скажу, що за спинами вони саме так і говорили», — сказав Трамп.

Нагадаємо, що газета The New York Times повідомила, що Дональд Трамп може знову розглянути питання виходу своєї країни з НАТО, оскільки його не влаштовує темп нарощування військових витрат іншими членами Північноатлантичного альянсу.

Трамп неодноразово закликав лідерів країн НАТО збільшити свої витрати на оборону до 4% ВВП, що вдвічі перевищує нинішні стандарти Альянсу.

Схожі новини