Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівські квест-кімнати перевірять на безпеку

  • 09.01.2019, 12:58
  • 571

Львівська облдержадміністрація протягом тижня перевірить усі квест-кімнати у Львові та області.

Про це, як повідомило «Радіо Свобода», розповів начальник служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис.

Перевірку цих львівських розважальних закладів проведуть через загибель п’ятьох дівчат-підлітків, які згоріли у квест-кімнаті у польському місті Кошаліні.

«Це популярне дозвілля у світі, і в Україні діють такі ігрові кімнати, кімнати страху, — сказав Володимир Лис. — Власники винаймають квартири і влаштовують дозвілля. Але ми маємо знати, чи там безпечно. Бо, для прикладу, у Польщі, в Кошаліні, де трапилась трагедія, не було дозволу пожежників. Якщо все у нас гаразд із безпекою, тоді все добре. Але ми маємо перевірити, щоб уберегти людей».

Львівська ОДА створить спеціальну комісію, яка перевірятиме ці заклади дозвілля. «Радіо Свобода» повідомляє, що в інтернеті можна знайти пропозиції відвідати квест-кімнати за понад десятьма адресами у Львові. Переважно вони містяться у житлових будинках, тобто у квартирах. Власники і розробники ігор пропонують різну тематику: «На польських бляхах», «Шпигунські ігри», «Легенди Львова: втеча із психлікарні», «Хованки у темряві». Розраховані квести на різну вікову категорію.

Нагадаємо, 4 січня в Кошаліні сталася пожежа в квест-кімнаті. Причиною смерті 15-річних підлітків стало отруєння чадним газом, а причиною загоряння поліція називає витік газу. Того дня дівчата відзначали день народження однієї з подруг.

Схожі новини