Передплата 2024 «Добрий господар»

Отримання Томосу Україною відкриє нову еру в історії світового православ’я, — Порошенко

  • 05.01.2019, 11:54
  • 584

Отримання Православною церквою України Томосу про автокефалію стане відкриттям нової ери в історії світового православ’я.

Про це у Facebook написав Президент України Петро Порошенко, який у складі української делегації прибув до Стамбула, де підпишуть Томос для української церкви.

«Для мене велика честь разом з новообраним предстоятелем Православної Церкви України, Митрополитом Київським та всієї України Епіфанієм відбути до Стамбула, де завтра відбудеться довгоочікувана подія.

Їдемо до Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія зі словами щирої вдячності від всього Українського народу за історичне рішення про надання Томосу Автокефальній Помісній Православній Церкві України", — .написав Петро Порошенко.

Український Президент наголосив, що це стане новою ерою в історії світового православ’я.

«Відкривається нова ера в історії світового православ’я. Молимося за мир та єднання. Адже в єдності сила нашого народу. Єдність — це те, що забезпечить нам перемогу!», — додав Порошенко.

Як відомо, сьогодні в Стамбулі відбудеться церемонія підписання Томосу для Православної церкви України.

Як писав «ВЗ», у резиденцію Вселенського патріархату в Константинополі (Стамбул) доставлено виготовлений на пергаменті Томос про автокефалію Православної церкви України.

Українська делегація, яка отримуватиме Томос про автокефалію Православної церкви України, вже прибула до Стамбула.

6 січня після божественної літургії документ про автокефалію вручать главі Православної церкви України митрополиту Епіфанію.

Схожі новини