Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Томос для України, виготовлений на пергаменті афонським іконописцем, вже на Фанарі

  • 05.01.2019, 08:35
  • 1 469

У резиденцію Вселенського патріархату в Константинополі (Стамбул) доставлено виготовлений на пергаменті Томос про автокефалію Православної церкви України.

Про це повідомляє прес-служба Бігорського монастиря в Македонії, пише «Українська правда».

Вселенський патріарх Варфоломій прийняв у своїй резиденції іконописця та каліграфа, ієромонаха Луку з монастиря Ксенофонт, що на Афоні, який привіз виготовлений ним документ.

Представники Православної церкви України на чолі з митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм вже прибули на Фанар і будуть присутні на церемонії ратифікації Томосу Вселенським патріархом.

Після цього глави двох церков проведуть спільну службу з нагоди свята Богоявлення. Під час Божественної літургії патріарх передасть томос митрополиту Епіфанію.

Як відомо, на свято Різдва Христового у Софії Київській відбудеться святкове богослужіння, де буде продемонстровано Томос про автокефалію.

Офіційна делегація України на чолі з президентом Петром Порошенком 5 січня в Туреччині візьме участь у церемонії підписання Томосу. А 6 січня Томос буде вручено главі ПЦУ.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся Об’єднавчий Собор Українського Православ’я, де 192 делегати обрали митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України.

Схожі новини