Передплата 2024 «Добрий господар»

31-річний львів’янин затримав рецидивіста

На трамвайній зупинці колишній засуджений намагався пограбувати 26-річну львів’янку. Завдав їй двох ударів ножем

У Львові близько 20.15 на перехресті вул. Чупринки й Київської, на трамвайній зупинці, на 26-річну дівчину напав із ножем рецидивіст. Нападник поранив дівчині обличчя, руку, вирвав сумку та почав утікати… Крики дівчини про допомогу почув перехожий, який стояв на протилежному боці вулиці. Молодий чоловік кинувся наздоганяти нападника. У цей час на місце події приїхала поліція та «швидка».

В обласній поліції пові­домили: «На 26-річну жін­ку, яка поверталася з ро­боти, напав зловмисник. Він завдав потерпілій ножових по­ранень, відібрав у неї сумку та намагався втекти. Жертва на­падника почала кликати на до­помогу, і на її крики відреагу­вали небайдужі перехожі. Вони повідомили про подію у поліцію, а 31-річний львів’янин розпочав переслідування, наздогнав і за­тримав зловмисника. Після чого передав його правоохоронцям, які оперативно прибули на міс­це події».

Події розгортаються саме на цій зупинці.
Події розгортаються саме на цій зупинці.

«Особу зловмисника вста­новлено, — йдеться у повідо­мленні поліції. — Ним виявив­ся 40-річний львів’янин, котрий раніше вже притягувався до кримінальної відповідальнос­ті за грабіж. Потерпіла достав­лена у лікарню. Правоохоронці встановлюють обставини ско­єння злочину, за фактом відкри­то кримінальне провадження за ч 1. ст. 187 (розбій) Криміналь­ного кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — від чотирьох до семи років по­збавлення волі. Зловмисник за­триманий у порядку ст. 208 КПК України, невдовзі суд обере для нього міру запобіжного заходу. Проводиться досудове розслі­дування».

Небайдужий перехожий, не гаючи часу, побіг за нападником і затримав його.
Небайдужий перехожий, не гаючи часу, побіг за нападником і затримав його.

Про резонансний напад у центрі Львова потерпіла Андрі­ана розповіла на своїй сторін­ці у «Фейсбуці»: «Будьте уваж­ними, у нашому світі треба бути до всього готовим. Близько 20.15 на перехресті Київська-Чупринки, на трамвайній зупин­ці, що біля Ощадбанку, я чекала на трамвай. Планувала ввече­рі з друзями, у гарній компанії, переглянути кіно. Але плани по­мінялись… Трамвая не було вже хвилин двадцять. Погода була не сприятлива, тому не хотіло­ся йти пішки. На куті вулиці Ки­ївської стояв чоловік, думала, як і я, чекає на транспорт. Через 10 хвилин до нього підійшов інший чоловік, щось собі переговори­ли між собою, а я собі ходила ту­ди-сюди, щоб не змерзнути. І як повернусь, а він переді мною, і зразу ножем почав махати і кри­чати: „Віддай сумку!“. Але за цей час він встиг зачепити ліву щоку і ліву руку, у якій я тримала сумку… Він отримав своє (сум­ку. Авт.) та побіг, і я за ним. Добре, що на перехресті було мало машин, я кричала: „Допо­можіть!“. Мене почули, чоловік з протилежної від зупинки вули­ці Котляревського накинувся на цього чоловіка, який мене пора­нив та обікрав. У цей момент я не вірила, що таке могло трапи­тись, але дякую за те, що є ще люди світлі, які почули мене і до­помогли. Дуже вам дякую! До­сить швидко приїхала швидка допомога та поліція, нападни­ка затримали, а мене в цей час повезли у 8-му травматологічну лікарню, у відділ хірургії. Втра­тила багато крові, прооперува­ли успішно, тепер кілька місяців реабілітації фізичної, не говоря­чи про емоційний стан».

А тим часом…

Правоохоронці Львова виявили чоловіка, який у но­ворічну ніч на вул. Золотій напав на громадянку Поль­щі. 22-річний мешканець Львівщини відібрав у дівчи­ни сумку та мобільний теле­фон. Подія зареєстрована за ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кри­мінального кодексу Украї­ни, з’ясовуються обставини скоєного правопорушення.

Схожі новини