Передплата 2024 «Добра кухня»

Екс-президент Польщі несподівано назвав Путіна «мудрою» людиною

  • 27.12.2018, 18:44
  • 701

Колишній президент Польщі Лех Валенса поділився своїми спогадами про екс-президента Р Ф Бориса Єльцина і висловив свою думку про нинішнього глави Росії Володимира Путіна.

Про це він розповів в інтерв'ю для російського видання «РИА новости», пише Styler.rbc.ua.

Валенса зізнався, що він пояснював Єльцину, що Росія не повинна притягувати до себе інші країни насильно, а країни повинні намагатися виглядати і вести себе так, щоб з ними хотіли дружити.

«У Росії дуже багато проблем. Вона звикла бути супердержавою і не може знайти себе в новій дійсності. Я Єльцину пояснив, і він мене зрозумів. Я йому говорив: «Росія — це прекрасна країна. Росія — це як автомобіль Merceres, Ford — красивий. Але ви на цей гарний автомобіль навантажили якихось коробок, крісел, як при переїзді. І Росії взагалі не видно. Відкинь всі ці коробки, всі ці республіки. Якщо хочуть прийти до Росії, то повинні добре виглядати, повинні просити Росію, а не Росія їх насильно притягувати», — зазначив Валенса.

Він вважає, що міг би пояснити все це і Путіну, якщо б у них було б більше можливостей поговорити. Екс-президент Польщі вважає, що президент РФ — мудрий чоловік.

«І Єльцин б це зробив, тому що він приймав аргументи. Путіну я б теж зміг пояснити, якщо б у мене було більше розмов з Путіним. Якщо б він дав себе переконати. Він мудра людина. Мудрий, тільки треба для нього додати аргументів», — висловив думку польський політик.

Проте він зазначив, що його не запрошують до Росії і повідомив, що поїхав би туди, щоб змінити світогляд нинішнього президента РФ.

«Якби мене запросили, я, звичайно, приїхав би, але запрошення немає. У мене немає ніяких протипоказань. Я б дуже хотів цього, тому що вважаю Путіна мудрою людиною, якому просто не вистачає кілька інших аргументів. У нього інші аргументи — „величезний, гігантський потенціал, всі вороги“ — і він робить з цього висновки. А якщо б у нього були інші аргументи, які я наводив Єльцину, ми б робили прекрасну політику», — резюмував Валенса.

Схожі новини